IPL Hudföryngring

IPL är ett intensivt pulsat ljus som passerar det yttersta hudlagret. Ljusenergin omvandlas sedan till värme som vissa färgade målområde, så som röda blodkroppar (hemoglobin) och pigment (melanin), reagerar på. Detta gör att små fina kärl i ansiktet, rodnader, rosacea, solskadad hud, åldersförändringar, pigmenteringar och pigmentfläckar påverkas och reduceras. Hudens nybildning av kollagen stimuleras och hudens åldrande motverkas. Huden får även en jämnare ton samt ger ett jämnare och slätare intryck.


Behandlingen genomförs med IPL-intensivt pulserande ljus. IPL avger ljusenergi som både pigmenteringar och ytliga blodkärl tar till sig. När ljusenergin träffar pigment och kärl ombildas energin till värme och vid tillräcklig hög värme sprängs pigment sönder och kärl kollapsar. Pigmentering och blodkärl försvinner och huden får en ökad lyster och jämnare hudton.

Det krävs vanligtvis 3–5 IPL-behandlingar med minst fyra veckors intervall för att få ett hållbart resultat och du ser oftast en förbättring efter varje behandling. Vi ger dig råd och gör tillsammans upp en behandlingsplan för just din hud. Efter avslutat kur rekommenderas underhållsbehandling 1-2ggr/år.

Behandlingsområden

Ytliga kärl & rodnad– IPL är det absoluta förstahandsvalet om man behandlar ytliga blodkärl och rodnad på kinderna och näsa. Vi rekommenderar 2-4 behandlingar med 4v intervall.

Rosacea- är en kronisk sjukdom som inte kan botas men precis som all annan behandling mot rosacea kan man reducera symtomen i perioder vilket många tycker underlättar vardagen oerhört mycket. Efter en behandlingsserie med IPL brukar det hålla sig lugnt och stabilt en längre tid. Därefter gör man underhållsbehandlingar vid utbrott.

  • Ytliga blodkärl brukar försvinna eller reduceras kraftigt
  • Rodnad kan ofta reduceras med ca 40-50 %
  • Uppblossningar blir oftast färre och mindre
  • Finnar och knottror reduceras

Pigmenteringarbehandling mot pigmentfläckar kan utföras så länge fläckarna har en tydlig kontrast mot huden runtomkring. Vi behandlar EJ hormonell pigmentering.

IPL Hudföryngring- Få yngre och jämnare hud med IPL. Photorejunevation är ett samlingsnamn för en rad effektiva hudbehandlingar. Ljuspulser penetrerar vävnaden och skapar värme som söker upp pigment och blodkärl på ett kontrollerat sätt. Kroppens naturliga processer avlägsnar sedan den behandlade vävnaden, samtidigt som tillväxten av kollagen och elastiska fibrer stimuleras. Med mer kollagen får man en elastisk hud med mindre porer och färre rynkor och fina linjer. Detta resulterar i en jämnare hudton & ökad fasthet.

IPL Acne- Behandlingen går ut på att ljusenergin reducerar bakteriehalten och inflammationen i huden. Vid acnebehandlingar med IPL tränger det intensiva ljuset ner i hudens djupare lager och verkar bakteriedödande på acnebakterien. Efter 4 behandlingar, intervall på 3-4v, förväntas en reducering med ca 50% av den aktiva acnen.

Att tänka på inför behandlingen

Mörkt pigment gör att behandlingen fungerar något sämre och risken för att bränna huden ökar. Därför är det viktigt att du inte solar, varken utomhus eller i solarium eller använder brun-utan-sol-krämer, 4–6 veckor före behandlingen eller under den period som du behandlas regelbundet. Vid vistelse i sol rekommenderar vi att använda solskyddsfaktor med spf 30- 50. Tänk även på att huden helst ska vara helt ren från smink vid besöket. Om du har en pågående infektion, behandlas med antibiotika, är gravid eller ammande bör du kontakta oss för rådgivning för att undvika kontradiktioner vid behandlingen.