VAD ÄR 7D HIFU BEHANDLING?

Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud av 7 generation (7D HIFU) är ett icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp eller reducera fet. Den passar för alla hudtyper för både män som kvinnor.

HIFU levererar fokuserad ultraljud till huden och underliggande vävnader för att stimulera egen kollagen och elastin produktion för att sedan producera nya starkare fibrer. Med tiden utvecklas HIFU maskiner och nu använder vi 7D HIFU.

7D HIFU är mikro- och makro fokuserad ultraljudsmaskin (MMFU) är vidareutvecklad HIFU modell och är mera effektivare, snabbare och gör mindre smärta jämfört med äldre HIFU modell. 7D HIFU fokuserar på flera hud djuphet för att leverera hud uppstramning, lifting eller fettreducering. Det finns unika 2 mm djup patron som används på hela kroppen för hudåtstramning och fettreducering samt på bristningar och akne ärr för att förbättra huden.

HUR GÅR HIFU BEHANDLINGEN TILL MED 7D HIFU?

Man börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Terapeuten kan markera behandlingsområdet och ett speciellt ultraljudsgelé appliceras först på huden för att leda in det högintensiva ultraljudet ner till hudens nedersta lagen. Hifu stimulerar den egna kollagen och elastin produktion. Vissa patienter kan uppleva en viss smärta/obehag. Terapeuten kommer att arbeta med dig för att göra upplevelsen så bekväm som möjligt.
Varje behandlingar tar 15 till 75 minuter. Man kan känna av ett lätt stickande eller värme under huden.

Du ska vara frisk. Du får inte ta filler, botox eller nån laser behandling 2 veckor innan eller efter 7D HIFU. Direkt innan 7D Hifu behandling undvik intag av alkohol, kaffe eller andra drycker som innehåller koffein. Koffein erriterar nervsystem och du blir mer känslig. Undvik ta blodförtunnande mediciner direkt innan behandling.

VARFÖR ANVÄNDER VI INTE 9D HIFU?

9D Hifu är samma technology som 4D Hifu. I 9D Hifu plaserades alla varianter av hantag som fanns i 3D och 4D Hifu samt LipoSonic. Vi väljer arbeta med 7D Hifu technology som har ca 8gg starkare energy impuls än den äldre generation.

VILKA OMRÅDEN KAN BEHANDLAS MED 7D HIFU?

Sedan 2012, har Hifu snabbt ökat i popularitet världen över som en avancerad icke- invasivt estetiskt åtgärd mot åldrande.

Behandling är FDA-godkända för hudåtstramning och fettreducering. HIFU-behandling är en av de mest populära och utvecklade metoder som finns i nuläget. Vanliga behandlingsområden är:

 • Panna
 • Kinder
 • Hals
 • Kropp
 • Man kan behandla både ansikte och kropp där lös hud framträder.
 • Området precis under ögonbrynen (ej locken på ögonen) och hela nedre ögonlocken.

HUR MÅNGA HIFU BEHANDLINGAR BEHÖVS FÖR ATT UPPNÅ RESULTAT?

De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansiktet med HIFU, dock beror på ålder och hudens tillstånd.

I vissa fall om huden är väldigt lös eller kund 50+ kan behandling upprepas offtare för att öka cellkoagulering. Din hud kommer att fortsätta producera frisk kollagen under ett år. 

VAD HÄNDER EFTER HIFU BEHANDLINGEN?

Kollagenproduktionen kommer starta efter bara en behandling med resultat som framträder under de följande månaderna. Din hud kommer att bli friskare, starkare utan naturliga drastiska förändringar. Huden fortsätter föryngras och uppstrammas dag efter dag upp till ca 6 -12 månader.

NÄR SER MAN RESULTAT EFTER HIFU BEHANDLING?

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagen och elastin produktionen pågår upp till 6 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Efter ca 4-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet.

Dina ögon kommer att se mer öppnare ut och du kommer ha bryn med mer lyft och ha fina mjuka linjer. På grund av att din hud producerar elastin och kollagen, kommer din hud kännas mjukare och fastare.

Om du inte tror att du behöver operation ännu eller helt enkelt inte gillar tanken, kan 7D HIFU vara den naturliga ansiktslyftningen eller det naturliga hälsolyftet för dig. Vid behandlingen av halsen kan behandlingen upprepas med 1-3 månader emellan beror på egna förutsättningar. Fråga råd hos din terapeut vad gäller dig.

Indikationer för behandling:

 • Lösa nackveck
 • Hängande hud, särkilt runt munnen
 • Tunn, torr hud
 • Fina linjer och rynkor
 • Mindre rodnad och torrhet
 • Ojämn hudton och struktur
 • Stora porer

HUR LÄNGE VARAR RESULTATET EFTER 7D HIFU BEHANDLING?

Detta varierar från person till person och beror på ålder, medicinering etc. Det kan hålla upp till några år. Rådfråga din terapeut vad gäller dina förutsättningar beror på din önskad resultat.

FINNS DET NÅGRA BIVERKNINGAR ELLER RISKER MED HIFU BEHANDLINGEN?

HIFU är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som ej kräver återhämtningstid.

HIFU är en mycket säker metod som inte ger bestående biverkningar den har använts världen över och flera hundratusentals behandlingar har gjort den till en säker behandling.

Stickningar kan hålla i sig i 48 timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Detta är en bra indikation på att kollagen processen har påbörjats.

VILKA KAN BEHANDLAS MED 7D HIFU?

Alla hudtyper både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU. Dock ej gravida, epileptiker eller personer med pacemaker.

HUR LÄNGE PÅGÅR EN 7D BEHANDLING?

Beroende på vilket område som ska behandlas varar en behandling från 15-90 minuter. 7D HIFU är mer fokuserad och snabbare än 3D eller 4D Hifu.

HIFU ELLER KIRURGI?

Både HIFI och kirurgiska lyft stramar åt lös hud på ansikte och kropp. Skillnaden är att med HIFU finns inte biverkningar som uppstår vid kirurgiska behandlingar. Beror på åldern och egna förutsättningar hur många HIFU behandlingar ska behövas för dig.

HIFU är det närmaste icke invasiva metoden där resultaten kan jämföras med kirurgiska ingrepp.

KAN MAN ÅTSTRAMA HUDEN PÅ KROPPEN MED 7D HIFU?

Ja, med 7D HIFU kan man även arbeta med hudåtstramning och fettreducering.

Vissa personer som inte har mycket fett utan mera lös hud kan välja endast HIFU hudåtstramning.