LPG cellu 6 alliance 

Estetiskt

 • Forma kroppen, förbättra hudstrukturen, mindre celluliter, minska fettdepåerna och få mer elasticitet i huden

Välbefinnande/terapeutiskt

 • Bättre blod och lymfcirkulation. Skön och avslappnande massage. Lindra muskelvärk och stelhet.

Elitidrottare och Motionär

 • Före träning/tävling för att stimulera och värma upp.
 • Efter träning/tävling för att lindra träningsvärk, dränera och en snabbare muskelåterhämtning. Rensar kroppen på slaggprodukter och mjölksyra.

Medicinskt

 • Före och efter kosmetiska operationer. Stimulerar huden så att läkeprocessen påskyndas och att ärrbildning och svullnader minskas. Genom att man kan ställa in vakuumsuget på olika nivåer är behandlingen även mycket bra för smärtkänsliga. Behandlingen kan med fördel rekommenderas till patienter som har problem med bl.a. fibromyalgi, reumatisk värk, ödem och ärrvävnad.

Vilket resultat fås?

 • Mjukar upp förtätad bindväv så att både blod och lymfcirkulationen förbättras.
 • Ökad blodcirkulation – leder till att syretillförseln till kroppens alla celler förbättras samt att ämnesomsättningen ökar. Genom att ämnesomsättningen ökar påverkar det även kroppens fettförbränning.
 • Tömmer de lokala fettdepåerna.
 • Minska celluliter.
 • Ökad Lymfcirkulation – leder till att slaggprodukter, gifter och överflödig vätska drivs ut ur kroppen.
 • Ökar hudens elasticitet – huden blir mer spänstig.
 • Förbättrar hudstrukturen – stramar åt huden så att den blir slätare, jämnare och fastare.
 • Formar och framhäver kroppens konturlinjer.
 • Lindrar muskel och ledvärk.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen tar 30 min, och under behandlingen har man på sig en kroppsstrumpa. Under behandlingen ligger man på en behandlingssäng och ett munstycke med vakuum och roterande rullar förs över kroppen. Munstycket tar tag i huden, lyfter upp huden, masserar och stimulerar huden. Behandling känns skön o avslappnande.

Hur många behandlingar?

Antal behandlingar som behövs är individuellt och varierar beroende på vilken kroppstyp, fysik, ålder, kostvanor och vilket slutresultat och mål man vill uppnå.

Är det estetiskt, för att forma kroppen, få mindre fettdepåer och celluliter behövs i regel 14 – 20 behandlingar och med en till två behandlingar i veckan för att få ett resultat som håller i sig. Behandlingsresultatet bör underhållas med en behandling per månad.

Vid terapeutiskt och medicinskt syfte görs en individuell behandlingsplan upp beroende på vad för effekt och resultat man vill uppnå.

Historien om LPG

I slutet av 70-talet råkade Louis Paul Guitay ut för en trafikolycka och skadades allvarligt med omfattande ärrbildning som följd. Guitay fick terapeutisk massage för att mjuka upp vävnaden och för att återställa muskelfunktionen. Massagebehandlingarna som varade tre till fyra timmar per dag, bestod i manuellt rullande av huden för att återfå elasticitet. Guitay var inte nöjd med behandlingarna då de tog så mycket tid och resultaten varierade mycket beroende på massageterapeuternas kunnighet.

Som ett resultat av detta designade Guitay LPG-Endermologiesystemet, vilket är en motoriserad mekanisk massagemetod för att uppnå samma resultat som vid en manuell massage.

Kort därefter använde man massagemaskinerna för att behandla ärr och skadad vävnad.

Under massagen upptäckte läkarna att lokala fettdepåer och celluliter försvann. Detta av en följda av en stretchning av vävnaden, stimulering av det lymfatiska systemet och en tryckförändring som uppstår med vakuumet.

LPG-endermologie metoden är spridd över hela världen och används inom flera olika områden, bl.a. estetiskt, terapeutiskt, medicinskt och inom sportvärlden.