Vad är microneedling?

Microneedling är en avancerad djupgående behandling som innebär att minimala nålar förs över hela hudytan för att skapa små mikrokanaler i det översta hudlagret. Det stimulerar blodcirkulationen och bildandet av kollagen, vilket har en föryngrande effekt på hela hudens kvalitet och utseende.

Behandlingen kan också användas för att slussa ner olika verksamma produkter som hyaluronsyra eller vitaminer djupare i huden, för en större effekt som jämnar ut och stärker hela hudytan.

För vem passar microneedling?

 • För dig som har en ung eller mogen hud som vill se verklig skillnad
 • För dig som vill fräscha upp och förnya huden på djupet
 • För dig som har en fin hy och vill bevara den
 • För dig som har en grov hy med förstorade porer som vill få bättre struktur
 • För dig som vill föryngra en slapp och åldrad hud
 • För dig som vill dämpa rynkor och fina linjer
 • För dig som önskar behandla acneärr eller andra upphöjda ärr i ansikte och på hals och axlar
 • För dig som vill få en dämpande effekt på fräknar och hyperpigmentering

Vi är experter på microneedling

Microneedling med Dermapen är en av våra mest populära behandlingar, som ger mycket fint resultat. Våra erfarna hudterapeuter är utbildade i att utföra microneedling på olika områden. Vid en konsultation rekommenderar vi vad som passar din hud bäst, och microneedling kan ibland ske i kombination med en peel för ett ännu mer kraftfullt resultat.

Hur blir resultatet av microneedling?

Effekten av microneedling kan jämföras med både laser-behandling och medicinsk peeling och ingår i våra behandlingar för hudföryngring. Vi ser mycket fina resultat med den här typen av behandling, och den kommer ofta att ingå i våra kunders rutin för att bevara en ny och förbättrad hy som fräschas upp med microneedling några gånger per år.

Gör microneedling ont?

Behandlingen går olika djupt beroende på vad som ska behandlas. En lättare uppfräschning av huden känns mest som en vibration mot ansiktet. En djupare behandling mot exempelvis för att dämpa upphöjda ärr kan kännas lite mer, men inte så att bedövning krävs. Behandlingen tar 30 minuter, beroende på vilka områden som ska behandlas. Behandlingen är inte lämplig om du är sjuk eller har pågående acne.

Finns några risker med microneedling?

Att göra microneedling är en säker behandling eftersom vi är erfarna och utbildade i att utföra den, och har den bästa och mest avancerade utrustningen. Eftersom behandlingen innebär att en minimal och kontrollerad skada åsamkas huden för att kollagen ska stimuleras och den ska byggas upp inifrån med frisk hud är det extra viktigt att den utförs av en expert. 

Det verktyg som vi använder för behandling går inte att jämföra med microneedling-rollers för hemmabruk, som vi anser är riskabelt och kan göra större och mer oberäknelig skada på huden.

Hur länge varar resultatet av microneedling?

Många ser markant skillnad och en stor förbättring av huden redan efter en behandling. Vi rekommenderar minst tre behandlingar med två till fyra veckors mellanrum för ett riktig fint resultat som varar längre. Huden fortsätter då att förbättras under hela året efter en behandlingskur och vi rekommenderar vi alltid särskilda hudprodukter som kan användas för att bibehålla den "nya" huden.

Vad händer efter en behandling?

 • Du kan gå direkt hem eller tillbaka till jobbet. Huden kan vara lite röd och svullen, men det försvinner oftast efter en dag. Efter en behandling där nålarna gått lite djupare kan rodnaden sitta i under en vecka.
 • Efter behandlingen är det viktigt att du försöker att inte röra vid ansiktet för mycket.
 • För att bevara en fin hud med mycket lyster rekommenderar vi särskilda produkter vid behandlingstillfället, samt solskydd varje dag.
 • Träning, sporter eller bastubad som gör att du svettas bör undvikas i två dagar efteråt.